Örter

Jag arbetar huvudsakligen med örter från Norden, till stor del från Södermanland där jag bor och verkar. Jag plockar många örter själv i sin vildhet och fyller på där jag saknar med ekologiska örter. Jag vill gärna inspirera till att återknyta till örterna och dess läkekunskap, plocka, skörda och ta hand om örterna. För det är det som är det vackra med snippsauna, det är bara varmt vatten och örter, moder jords finaste gåvor som vi släpper in i våra underliv.  Jag tillverkar och säljer de färdiga örtblandningar i webshopen. Det finns 12 st olika blandningar att välja på. Är du osäker på vilka örter du ska ha så rekommenderar jag verkligen att du köper en färdig blandning till en början.

https://snippsauna.quickbutik.com/orter

Kom ihåg att visserligen kommer örter från moder jord med sina gåvor men de besitter alla olika sina olika magiska läkeegenskaper och det som är rätt för en person kanske inte passar en annan. Här nere listar jag några örter som traditionellt har och kan användas vid en Snippsauna.

Ringblomma (Calendula officinalis) Denna är en av mina favoriter , full av fukt och doftar ljuvligt. Den motverkar torrhet, klåda och svamp. Är en stärkande och understödjande ört vid kramp och smärta . Den är både antibakteriell och antiviral. Bra vid upprepad urinvägsinfektion. Väldigt lättodlad. 
42magi

Rölleka (Achillea millefolium) En historisk kvinnoört använd på många sätt. Den sägs understödja en regelbunden cykel, motverka småblödningar emellan mens och motverkar stora blödningar. Kan hjälpa mot smärta vid mens. Renande. Stärkande.

10magi

Lavendel (Lavandula) Kan hjälpa till att motverka stress, att släppa spänningar som sitter i vaginan. Kan få dig att släppa taget om trauman och tillåta läkning. Antibakteriell och antiviral. Kan även användas som ett kraftfullt afrodisiakum.

45magi

Ros (Rosaceae)  Själva moderörten för lust, passion och självkärlek. Påverkar hela vår kropp och ökar hela kroppens välbefinnande. Renar blodet och motverkar urinvägsinfektioner och inflammation. Motverkar smärta och kramper.  Rosenblad är lätta att plocka själva.

43magi

Rödklöver (trifolium pratense) Rödklövern är fylld utav fytohormoner som är väldigt lik östrogen samt proteiner vilket är väldigt bra tillskott under klimakteriet. Den kan motverka vallningar, nattsvett och torra slemhinnor. Den kan verka uppiggande och allmänt stärkande. Stödjande för nervsystemet.

44magi

 Oregano (Origanum vulgare) Väldigt bra ört att använda efter förlossning. Den är kraftigt antiinflammatorisk och hämmar både svamp och virus. Den är renande och avgiftande och stärker en regelbunden menstruation, speciellt om den har en vana att komma sent.

Jag använder en olika örter för olika primära åkommor. Örter vid hydrotherapy, dvs vid ångning verkar inte samma som invärtes eller utvärtes. Dosera alltid med måtta i början om du arbetar utan att ha pratat med Vaginal Steam Facilitator.

49magi

Tänk på att du inte ska blanda örter själv utan kunskap. Örter i ånga blir väldigt potenta då ångorna går rakt upp. Är du osäker gör inte en ångning utan boka en tid med mig. Se till att du har tillgång till bra örter.

De Färdiga Blandningar finns att köpa här: ps://snippsauna.quickbutik.com/orter

Samtliga bilder tagna utav Jannica Honey