Örter

Jag arbetar huvudsakligen med örter från Norden, det var även därför jag ville ge Yonisteam ett mer nordiskt klingande namn.  Jag plockar många örter själv i sin vildhet och fyller på där jag saknar med ekologiska örter. Jag ser ju gärna att en lär sig plocka och ta hand om örterna själv. För det är det som är det vackra med snippsauna, det är bara varmt vatten och örter, moder jords finaste gåvor som vi släpper in i våra underliv.  Jag gör och tillverkar olika blandningar utifrån behov men ni kan få även få med er ett litet kompendium över örter och dess effekter och eventuella biverkningar. Kom ihåg att visst kommer örter från moder jord men de besitter alla olika magiska egenskaper och det som är rätt för en person kanske inte passar en annan. Här nere listar jag några örter som är bra vid en Snippsauna.

Ringblomma (Calendula officinalis) Denna är en av mina favoriter , full av fukt och doftar ljuvligt. Den motverkar torrhet, klåda och svamp. Är en stärkande och understödjande ört vid kramp och smärta . Den är både antibakteriell och antiviral. Bra vid upprepad urinvägsinfektion. Väldigt lättodlad. 
42magi

Rölleka (Achillea millefolium) En historisk kvinnoört använd på många sätt. Den understödjer en regelbunden cykel, motverkar småblödningar emellan mens och motverkar stora blödningar. Hjälper mot smärta vid mens. Renande. Motverkar vaginala infektioner.

10magi

Lavendel (Lavandula) Hjälper till att motverka stress, släpper spänningar som sitter i snippan. Får dig att släppa taget om trauman och tillåta läkning. Antibakteriell och antiviral. Kan även användas som ett kraftfullt afrodisiakum, stärker passionen.

45magi

Ros (Rosaceae)  Själva moderörten för lust, passion och självkärlek. Påverkar hela vår kropp och ökar hela kroppens välbefinnande. Renar blodet och motverkar urinvägsinfektioner och inflammation. Motverkar smärta och kramper.  Rosenblad är lätta att plocka själva.

43magi

Rödklöver (trifolium pratense) Rödklövern är fylld utav fytohormoner som är väldigt lik östrogen samt proteiner vilketär väldigt bra tillskott under klimakteriet. Den kan motverka vallningar, nattsvett och torra slemhinnor. Den är uppiggande och allmänt stärkande. Renande för nervsystemet.

44magi

 Oregano (Origanum vulgare) Väldigt bra ört att använda efter förlossning. Den är kraftigt antiinflammatorisk och hämmar både svamp och virus. Den är renande och avgiftande och stärker en regelbunden menstruation, speciellt om den har en vana att komma sent.

Jag använder även citronmeliss, mjölon, rosmarin, hjärstilla, läkesilverax, gråbo, maskros, nässla, mossa, daggkåpa, malört bara för att nämna några.  De kan användas för samtliga symtom som hör till snippan såsom infektioner, inflammationer, svamp, torrhet, klåda, smärta, kramper, pms, klimakteriebesvär, öka lust och passion, avgiftning, avslappnande, göra sig fri och läka sexuella övergrepp, trauman, oregelbunden mens och infertilitet.

49magi

Tänk på att du inte ska blanda örter själv utan kunskap. Örter i ånga blir väldigt potenta då ångorna går rakt upp. Är du osäker gör inte en ångning utan att prata med någon som kan ge råd. Se till att du har tillgång till bra örter.

Samtliga bilder tagna utav Jannica Honey