Blogg

WEBINARS VÅREN 2020

Webinar Jag erbjuder under hela året online webinar om snippsauna. Webinar är tänkt att kunna guida dig djupare än informationen som finns här. Djupare förståelse för hur Snippsauna kan hjälpa till.

Vi går igenom Snippsaunans historia och hur den använts. Sedan går vi in på hur du kan använda Snippsauna hemma som en självkärleksritual och en metod för att uppnå vaginal balans. För och nackdelar med Snippsauna. Hur du genomför en säker snippsauna. Vilken örtblandning passar dig bäst just nu. Samtalet är tänkt att vara väldigt rikt på information så att ni kan äga denna metod och ta beslut baserade på er menscykels behov, ert vaginala ekosystems möjligheter eller begränsningar just nu. Jag kommer utgå från egna erfarenheter av klienter, andras klienter och de fallstuider som finns samt en del forskning från Korea och Slovenien. Papper och penna och mycket dryck kommer att behövas, kanske lite snacks

Detta sker online och kan du inte något av datumen så kan du ändå anmäla dig för det går att se det i efterhand. De datum som finns upp nu är :

Snippsauna x 3 – Vi möts vi tre tillfällen, online och vi följer varandra i en säker FB grupp under denna tid. En plats att dela erfarenheter, lära sig av mig och utav varandra. Jag finns tillgänglig under tiden för att svara på frågor. Datumen är 29/3, 27/4 och 25/5 kl 19.00 Via Zoom 750 kr

Snippsauna x 1 – Ett online webinar matat med information och möjlighet att ställa frågor i slutet av webinar. Datumet är 16 mars Via Zoom 250 kr

Månen– ett webinar om att leva med cykliskt med månens faser och spegla sin menscykel i månen, sina beslut och sitt vardagliga liv. Våra förlevandes kunskaper in i våra moderna liv. Datumet är 8 april via Zoom kostar 250 kr.
För alla webinar, maila snippsauna@gmail.com för mer info

Intervju Doulpodden

https://play.acast.com/s/doulapodden/doulapodden.podbean.com%2F41698928-9d22-5efd-84e2-aea2c7a5d629?fbclid=IwAR1Mvf90WfHXt4NccxQRWvdG2iFd41s0bxnPQRD3ZExcWZ5jERkxoufypFA

Ett riktigt grymt avsnitt med Rebecca Tiger aka Wildherbarista! Om Snippsauna, också kallat Vaginal steaming eller hukbad. Fokus i det här avsnittet ligger på steaming under graviditet och efter födseln. 

Vad kan lindra och t o m helt bota vaginala besvär såsom torra/sköra slemhinnor, rikliga/långa blödningar, mensvärk, oregelbunden mens, svamp, klåda och annan obalans? 
Vad kan öka mjölkproduktionen och hjälpa kroppen att läka bättre och snabbare efter en födsel?
Vad kan bidra till ökad sexlust & fertilitet, avslappnad bäckenbotten och minskad användning av läkemedel?Och vem var det egentligen som myntade begreppet wombfulness och vilket språk talar din snippa?
Ja ni… Lyssna och lär. Rebecca är proffs. 

Och missa för allt i världen inte Rebeccas workshop i Doulastudion nu på lördag den 14/3. Boka på bokadirekt.se eller genom att maila anna@doulagruppen.se

Rebecca hittar ni på: Instagram: wildherbarista och hemsidan: snippsauna.com
Forskningen vi pratar om: fourthtrimestservaginalsteamstudy.com

ERBJUDANDE 8 MARS

View this post on Instagram

Vad kan en Snippsauna vara bra för: ✨ökad välbefinnande i underlivet ✨ökad kontakt med livmoder ✨avslappning i bäckenbotten ✨ ger känsla av fräschhet ✨reglera menscykel & mens ✨få tillbaka en mens ✨reglera mängd menstruation ✨mindre smärta, kramp,pms,endometrios ✨återfukta torra slemhinnor ✨ motverka cystor, få bort (under 4cm) ✨motverka myom, få bort (under 6cm) ✨ökad libido, ejakulation ✨motverka återkommande infektioner ✨ bli av med BV för gott (yes its true) ✨minska risk för herpes utbrott,lindra ✨ Bli av med svamp, motverka svamp ✨Öka bröstmjölksproduktion ✨Läka ärr vävnad efter förlossning ✨Motverka hemorrojder, avslappning analt ✨mindre smärta el ingen smärta vid samlag ✨möjlighet att bearbeta trauman som lagrats i livmoder ✨en känsla av att vara intregerad med alla delar av din kropp Snippsauna är en icke invasiv metod baserad på ånga, örter och vatten. För vissa är Snippsauna den sista nyckeln på en lång resa och för vissa är det början. En del för det för att motverka olika symptom och en del bara för att det är skönt. En del kollar serier, en del skapar ceremoniellt space. En del ångar med partner och en del själva. En del som ångar har snippa, en del som ångar har snopp, en del har båda. En del är unga, en del är gamla. En del har rötter i Sverige, en del har rötter i ett annat land. Min poäng är, alla som vill och känner sig dragna kan ånga, göra sittbad eller varmt örtbad. Sluta stå ut, sluta kriga, låt underlivet vara ditt absoluta prio. #snippsauna #yonisteamsweden #pelvicsteam #yonisteam #vaginalånga #vaginalsteam #vaginasonfleek #bäckenbotten

A post shared by wildherbarista – snippsauna (@wildherbarista) on

UPPROPET

Kvinnor dog. Män dömde. Tidens tro drabbar människan

Detta är ett upprop om upprättelse för dem som avrättades i de svenska häxprocesserna. Vi kräver upprättelse för denna rättsskandal utan like i svensk historia. Vi kräver upprättelse för offren för den masshysteri som ledde till att flera hundra kvinnor mördades – till att familjer, byar och socknar slogs i spillror. Vi kräver upprättelse för de fyrahundra människor, mestadels kvinnor, som avrättades.  Vi kräver upprättelse för att de ska bli ihågkomna för vilka de var, inte för häxor som brändes.

“Den 1 juni 1675 ägde avrättningen rum på Bålberget vid Lesjön i nuvarande Kramfors kommun. 71 personer hade dömts till döden för sexuellt umgänge med Djävulen och Blåkullafärder. Av dessa var 65 kvinnor, 2 män och 4 pojkar. De dödsdömda kvinnorna utgjorde en femtedel av Torsåkers pastorat”

“Bekännelserna tvingades fram genom att skendränka barnen och fira ner dem med rep i Ångermanälven, eller stoppa in mindre barn i en bakugn och tänka eld på halm utanför ugnen. På detta sätt erkände hundratals kvinnor att de var skyldiga bara för att rädda sina barn. Likadant gjorde man med barnen för att få dem att peka ut vilka som tagit dem till Blåkulla.” 

”M:r Mattias kunnat sedan trull synas, henne skylldig wara, emedan hon leedh en stor anfächtningh af denn onde fijenden så at hon af nychter magha hafwer twenne reesor här på rådstufwen hafft mycken upkastellse sampt nedher i förstufwen fallet nedh, såsom en dödh menniska” ”Mäster Mattias (biskop Steuchius son) kunde nu också tillstå att hon var skyldig eftersom han hade kunnat se trollen, och att hon led av väldigt stort samvetskval, som den onde fienden utsatte henne för, så att hon på nykter mage, vid två tillfällen här på Rådhuset, kräkts och sedan fallit ihop i farstun, som en död människa.” (översättning S.Norberg)

#nordicnoisemovement2020

Vi kräver att alla med maktpositioner går från att ignorera och reagera till att agera.

Vi kräver att svenska kyrkan ber om ursäkt för att de initierade och drev på masshysterin.

Vi kräver att svenska staten ber om ursäkt för att de ej stoppade denna rättsskandal när de kunde.

Vi kräver att kungahuset ber om ursäkt för att de ej agerade och stoppade denna rättsskandal.

Vi kräver att minnesmärken upprättas på samtliga orter där avrättningar av påstådda häxor ägt rum.

Vi kräver nolltolerans mot tystnadskulturen.

Vi kräver att dessa kvinnor blir ihågkomna. Inte övergivna.

Vi kräver att dessa kvinnor blir hörda. Inte tystade.

#nordicnoisemovement2020

Läs hela uppropet här: https://nordicnoisemovement.com/uppropet/