Blackbird

Det här är ingen drömvärld med fagra damer och magiska skogar, det här är på riktigt. En kvarglömd hårsnodd, strumpmärken på min mors anklar och andra små tecken som vittnar om tiden och rummet. Min enda ljuskälla var skymningens platta och kalla sken. Skymningen som ett bestående inslag i en för evigt skiftande natur. Under tolv månader, vid varje ny och fullmåne, fotograferade jag kvinnor och naturen.

When The Blackbird Sings (När Koltrasten Sjunger)

Det här är min respons på en jord i förändring, den yttre stora världen och min egen värld. Politiker som verkade vara höga på testosteron under tiden som jag tog det andra, mitt mål var att skapa liv. Undertiden som jag försökte skapa en ny generation 2016 så lämnade den äldre oss, min mormor gick bort.

 

Den säregna blå nyans som uppstår i ljuset är för många fotografer ett ljus att sky. För mig kom dessa begräsningar tvärtom med en potential värld att utforska. Dessa flyktiga stunder erbjöd mig nya möjligheter, skymningen som ett andrum, en stund som varken tillhör dag eller natt. Skymningen kommer med en näst intill eterisk kvalité, med ett erbjudande om en känslomässig, reflekterande paus. Ett bestående, kanske till och med ett betryggande inslag, i en för evigt skiftande natur.

Genom att synkronisera mitt arbete bakom kameran med måncyklerna, en i grunden feminin rytm, uppstod en helt genuin återerövring av min egen kvinnlighet och femininitet. Jag lät mitt arbete få en nära koppling till den rytm som redan finns i naturen, den som har funnits och kommer att bestå. Oavsett yttre förändringar i världen.

Att vara närvarandes i naturen blev för mig det enda sättet att vara närvarande i mig själv, i livet. Inte för att naturen är någonting separat från oss, utan för att jag förstod att vi är natur. Dessa fotograferingar som blev mitt liv under ett år var ständigt ackompanjerade av koltrasten, den lilla svarta fågeln blev en budbärare av både tid, liv och död.

 

Förutom min fotografi (jag har varit verksam som fotograf i Storbritannien och Sverige sedan 2006) så är jag också en certifierad breathwalk instruktör.

Jag erbjuder breathwalks och fotograferingar, oavsett plats på jorden. Vi ses snart!

jannica(a)jannicahoney.com

http://www.jannicahoney.com