Ångbadet

Det finns flera sätt att göra det hemma, här kommer några tips.

Om du har en gammal stol ta bort sitsen . Där under sätter du din ångningspotta. Om du har en stol utan sits så ska baljan placeras stabilt på golv så du ej bränner dig eller golvet, beroende på stl på kastrull, din vulvas känslighet så får du se vilket avstånd du ska ha. Eller, sitt på golvet, gör ett hukbad. T en liten balja, kastrull, potta. Du ska kunna sitta bredbent på huk eller på knä över baljan. Mjuka kuddar eller tunn matta på golvet. Prova dig fram till en bekväm sittställning innan du börjar blanda ihop örtvattnet.

Förberedd örtblandningen. Ta en kastrull och fyll med vatten. Lägg i örterna i kallt vatten, sjud upp, se till att det inte stormkokar.  Klä av dig på underkroppen.  Svep en filt runt om dig. Sätt dig över baljan med filten svept runt underkroppen/stolen. Filten ska bilda ett tätt, värmande tält som håller ångan inne.  Låt det ta lite tid att hitta en bra position som ger maximal exponering av ånga mot vulvan, vaginal kanal. Somliga vill svanka, andra sitter väldigt bredbent.

Sitt i max 30 min, en del ska bara ånga max 10 min. Det ska aldrig någonsin brännas eller klias efteråt, då har du suttit för varmt. Hur ofta och hur länge är väldigt individuellt, om du är osäker och vill veta så är det smart och effektivt att boka en tid med mig.

https://www.timecenter.se/snippsauna/

Är man seriös med sitt ångande och kommer göra det regelbundet så rekommenderar jag att investera i en Snippsaunastol för att göra det bekvämt, inte oroa sig för värmen eller att bränna sig. Är du osäker på vilka örter du ska använda så här jag skapat åtta olika blandningar som du kan starta med. Både stolar och örtblandningar finns till försäljning här:

http://snippsauna.quickbutik.com/

Det finns flera tillfällen där man inte får ånga. Då det kan vara skadligt. Hör av dig till mig eller någon annan som vet innan du vill ånga.

13magi

Samtliga bilder tagna av Jannica Honey

Annonser