Ångbadet

Det finns flera sätt att göra det, här kommer några tips.

Ta fram en filt och en stol utan sits (en gammaldags pinnstol med lös sits går bra om öppningen är tillräckligt stor) Där under sätter du din ångningspotta. Eller ta en liten balja, kastrull, potta. Du ska kunna sitta bredbent på huk eller på knä över baljan. Om du har en stol utan sits så ska baljan placeras stabilt på något så att vattenytan kommer närmare vulvan. . Prova dig fram till en bekväm sittställning innan du börjar blanda ihop örtvattnet.

Gör din örtblandning, sjud upp, se till att du har rätt temperatur.  Klä av dig på underkroppen. Sätt dig över baljan med filten svept runt underkroppen/stolen. Filten ska bilda ett tätt, värmande tält som håller ångan inne.  Låt det ta lite tid att hitta en bra position som ger maximal exponering av ånga mot vulvan. Somliga vill svanka, andra sitter väldigt bredbent.

Sitt i max 30 min. Det måste inte vara en högtidlig stund, utan kan göras framför TV:n. Om ångan tar slut så kan du ta en paus och göra en ny örtblandning och fylla på. OBS, alla kan inte ånga i 30 min utan behöver ånga kortare.

Man kan även ånga genom att köpa en speciell pall med ett hål i. Jag har till försäljning om någon är intresserad. Man kan även köpa en ångningsmaskin som man kopplar in till ett vägguttag så den hela tiden justerar att ångan kommer ut i rätt temperatur.

Det finns flera tillfällen där man inte får ånga. Då det är skadligt. Hör av dig till mig eller någon annan som vet innan du vill ånga.

13magi

Samtliga bilder tagna av Jannica Honey

Annonser