Jag följer henne

View this post on Instagram

När hon la sig ned direkt på marken, när hon tillät sig känna den mjuka mossan, den fuktiga jorden men även de stickiga barren,när hon överlämnade sig och allt som var och är henne till sav,mylla och mineral. När hon inte längre orkar bära alla sina funderingar och bekymmer själv utan skriker, viskar, ropar ut sin längtan att träffa likasinnade. De som får henne att känna sig så som hon vill känna. När hon låter moder jord slingra sig runt hennes nakna kropp, när hon känner hennes närvaro och tar emot hennes näring och låter illusionen om vem hon är, ska vara sakta går sönder i de redan krackelerande kanterna och lättnaden är total. Så enkelt det var och är. Men vägen hit har varit lång,krokig, tuff, stundtals omöjlig och ensam och det var inte förrän den stunden som hon räckte ut sin hand till syskon i väven som hon vågade ta de första stegen som ledde henne hit, där hon nu ligger och känner den självklara kraften från moder jord pulsera i henne och fylla henne med ursprung, med rötter och vind. När hon nu ser hur jävla lurad hon blivit utav alla att tro att det är så som hon varit som är sanning. Nu ser hon rakt igenom in i det fula, söndrande, förstörande patriarkala samhälle som nästan tagit hennes liv. Där hennes utseende bestäms av andra, hennes relation till sin kropp, till sin menstruation, till män,till kvinnor, hur allt tagits ifrån henne som kvinna år efter år och nu vill hon inte vara med på det längre. Sakta reser hon sig, med jord som faller av hennes kropp och trådar av rötter längs hennes fotsulor följer henne – när hon nu går mot staden där hon föddes. Varje fotsteg lämnar ett glimrande, gnistrande efter sig och det är lätt för de som kommer efter henne att följa hennes spår… Bild @whentheblackbirdsings_ #sacredfeminism #femmerising #sacredaktivism #sacredfeminism #herstory #herpathoflove #followher

A post shared by wildherbarista – priestess (@wildherbarista) on

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s