Om ärvda trauman

View this post on Instagram

När ett flickebarn ligger i sin mors mage vid fostret fjärde månad så börjar hennes ägg att utvecklas, de ägg som blir hennes barn om hon väljer det. Är det barnet en flicka så betyder det att hennes liv på cellnivå började i sin mormors mage och så går det tillbaka generation efter generation. Om jag legat i min mormors mage, så låg hon i min mormormorsmors mage och vips är jag tillbaka sex generationer. Det finns forskning på detta område numera och det kallas epigenetik. Bland annat så har de ställt frågan varför så många fler afroamerikanska kvinnor lider av myom, cystor och smärta vid mens. Visst har vi även modern historia och nutida behandling i form av strukturell rasism och inkomstfråga att förhålla sig till. Men de menar på att det nedärvda traumat som det innebar att bli såld av rivaliserande stammar i hemland till transatlantiska slavhandel, bortförd mot sin vilja, bort från förlevandes land, sina gudar/gudinnor och den oerhörda våldsbejakande civilisation de offrade sina liv för utan att få något tillbaka, deras barn togs ifrån dem och de ammade vita bebisar, de våldtogs, många blev moderna gynekologins försöksdjur…allt detta trauma, allt detta går i direkt arv till det ofödda barnet som bär det vidare. Efter några generationer är det svårt att verbalt kanske uttrycka vad det är som gör en arg, fast, bitter, vad stoppar flödet. Inom epigenetik så menar en då att detta arv är nyckeln till Myom och cystor. Jag finner detta så fascinerande, då jag mött detta både bland mina klienter i sauna men även som prästinna. Detta våldsamma minne och arv vi bär på i biologisk kvinnokropp, tänker givetvis att en man även när på det, kanske en skam över våld som begåtts eller skam över att han såg på. Det förflutna är våldsamt och jag tror inte vi kan förbise det i ett modernt samhälle. Vi måste gå till roten. När började män hata kvinnor? Hata alla som var annorlunda? När blev de bäst? När började kvinnor följa de mönstret? För att överleva? För att de njöt av makt? Vem var du förut? Vem var din mormor? Din mormorsmor? Myom och cystor kan försvinna med hjälp av ånga, kost, minimering av gifter, icke stress och ovanstående. #epigenetik Art by: @annaofthemeadow

A post shared by wildherbarista – priestess (@wildherbarista) on

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s