Retreat 4-6 Aug

Fakta och Magi 

Detta är ett retreat som passar dig som vill veta mer om dina hormonella faser under ditt kvinnoliv och samtidigt vill fördjupa dig mer i de feminina mysterierna, din vilda kraft och ursprung genom ceremoni, natur och ritual.

Den 4- 6 aug möts vi på Fiskabäck Österlen | Sanctuary Retreat. Vi samlas i cirkel på den harmoniska, vilsamma platsen för att mötas i erfarenheter, samtal och i ceremoni för att ge näring till oss själva, vår hjärtats röst och vår kropps inre längtan efter balans.

Vårt fokus är hur en biologisk kvinnokropp fungerar. Vad innebär hormonhälsa och hur uppnår vi det? Vilka evidensbaserade metoder finns? Hur kan du skapa optimala förutsättningar för att dina hormoner ska vara i balans och göra dig frisk och vital istället för “hormonell” och obekväm i din egen kropp? Vart kan obalansen härstamma ifrån och vad kan du säkert och kroppsvänligt göra åt dem?

Detta retreat handlar dock inte bara om fakta, utan vi kommer även tillbringa mycket tid ute i naturen och mötas i ceremoni. Vi kommer kliva in vår vildhet och bjuda in den heliga feminina kraften genom sång, sagor, trummor och Snippsauna Vi kommer skapa en trygg plats för samtal och möjlighet att släppa taget om det som inte längre gagnar dig.

Om du känner att du har fått nog av att inte förstå din kropp, om du är trött på att ha ont och gå med underlivsproblem, om du när en inre längtan till en annan gemenskap, till lika delar naturmagi och moderna hälsohacks; Vi kallar dig som letar efter visdom, inte bara fakta.

Du är varmt välkommen till denna kraftfulla, sårbara och kärleksfulla plats i det Österlenska landskapet. 

OBS – Vi vill hålla detta retreat intim och nära så det är begränsat antal platser! 

ANKOMST & UTCHECKNING

Vi inleder på kvällen denl 4/8  kl 18.00 med middag och efterföljande ceremoni, incheckning sker från 12.00.

Vi avslutar med lunch 6/8 kl 13.00 

Möjligheter att komma och checka in för att landa dagar innan och stanna dagar efter för fortsatt egen internalisering finns (se priser nedan).

SCHEMA 

Presenteras mer i detalj senare.

KURSLEDARE

Rebecca Tiger är naturprästinna, kvinnocirkelhållare, artist och handledare inom vaginal ånga. Hon håller regelbundna cirklar och ceremonier. Hon utbildar kvinnor inom säker Snippsauna och brinner för att kvinnor och män ska återknyta till sitt ursprung, sin feminina kraft till moder jord genom samtalscirklar, föreställningar, och ceremonier. Hon arbetar med läkande örter och är tränad i både den avaloniska traditionen och nordisk schamanism.

Jenny Koos är Justisse Holistic Reproductive Health Practitioner och lärare på världens främst utbildning för handledare i fertilitetsförståelse (Justissemetoden, STM). Hon bedriver folkbildning om hormoner, menscykler, preventivmedel m.m., samt en välbesökt mottagning för kvinnohälsa under namnet Vulverine, där hon hjälper till att läka problematiska menscykler och infertilitet. Hon är fd ordförande i föreningen Födelsehuset som kämpar för föräldrars informerade val och rättigheter, och är även doula samt utbildad i naturmedicin.

VÄLKOMMEN TILL FISKABÄCK ÖSTERLEN

Mikael Winblad och Linnéa Backgård välkomnar oss till Fiskabäck Österlen | Sanctuary Retreat – en naturnära 1700-tals lantgård på Österlen. Beläget mitt i Verkeåns naturreservat mellan de magiska Brösarps backar och Christinehofs slott finns detta lilla retreatcenter för kropp och själ. Gården och dess anläggningar erbjuder en lugn och avkopplande och ganska enkel atmosfär, där lyxen är ”icke lyxen” och att vara nära naturen och bo på en gammal och historisk bondgård. Vi strävar efter att hålla Fiskabäck Österlen i linje med ett hållbart sätt att leva och hoppas att inspirera våra gäster till detsamma.

I linje med våra värderingar kring hållbart sätt att leva och att gården ligger mitt i ett naturreservat ber vi alla gäster att respektera att vi endast tillåter ekologiska kroppsvårdsprodukter, att gäster respekterar djur och natur och att bidra till att lämna gården och landet vackrare och renare än innan man kom.

Mer info på www.facebook.com/fiskabackosterlen/ 

RESEBESKRIVNING

Att komma till Fiskabäck är som en resa i sig – att lämna stadens stress bakom sig och våga sig in i det avkopplande och energigivande skogen och Österlens öppna landskap. Bondgården är bokstavligen ”vid slutet av vägen” på en privat grusväg med bara ett sätt att komma dit.

Komma med bil?

Går utmärkt! Men observera att kartor förmodligen tar dig ut på vägar som är stängda eller inte fungerar, såvida du inte följer anvisningar givna av arrangören. Samtliga deltagare kommer att få tydligare resebeskrivning vid bokning.

Komma med kollektivtrafik?

Går också utmärkt! Åker du kollektivt ska du sikta på att åka till Brösarps bussterminal. Därifrån gäller en kort biltur som samordnas tillsammans med arrangören. Meddela om du avser resa kollektivt.

INVESTERING

Ordinary: 4900 kr

Early bird (boka innan 12 juni): 3900 kr 

I kurspriset ingår frukost, lunch, middag och fika samt boende i luftigt sovsal eller delat 2-bäddsrum. (Lakan och handdukar finns ingår). Meddela oss om du har några allergier och din boendepreferens (sovsal eller delat rum).

Checka in dagar innan och stanna längre?

850 kr / dygn (inkl boende  och mat).

ANMÄLAN väntelista och retreat är fullt

Anmälan sker genom att fylla i anmälningsformuläret samt att samt betala en anmälningsavgift på 500 kr (ej återbetalningsbar). Resterande belopp för retreat betalas senast 30 Juli

Mer info om betalning och bokningsregler får du genom din intresseanmälan. 

Hjärtligt Välkomna

Jenny, Rebecca, Mikael och Linnéa 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s