Snippsauna för klimakteriet

Jannica Honey Photograpy – When the Blackbird Sing

Att komma i klimakteriet är inte en lätt övergång och eftersom vi i vårt moderna samhälle saknar ” rite de passage”, initieringsriter så får kvinnor klara sig bäst själva. Det är kvinnor som är i sina bästa år, barnen har flyttat ut och en är redo att återigen erövra världen och istället blir det hormoner som rusar, slutar att dyka upp, torra, sköra slemhinnor, ökad infektioner i underliv, ingen sexlust eller stor sexlust, vilket är svårt för äldre kvinnor i vårt samhälle då samhället inte ger kvinnor samma möjligheter som män att ligga runt efter 50.

Det är inte konstigt att kvinnor söker sig till alternativa vägar för att bli lyssnade på och få hjälp när de blir hemskickade utan att ha fått svar på frågor.

Att ånga före, under och efter klimakteriet går alldeles utmärkt. Inte bara kan man göra det utan det är så ljuvligt. Här är några skäl till varför en kan testa:

Jannica Honey Photograpy – When the Blackbird Sing
 • Bli av med torrhet i snippan
  • Ofta räcker bara en gång för att det återigen ska kännas skönt. Men att ånga en gång i veckan håller torrheten borta.
 • Motverkar infektioner.

Bara för att man har slutat få sitt månblod betyder inte att infektioner såsom bakteriell vaginos, urinvägsinfektioner, jäst och ev latenta könssjukdomar att blomma ut.

 • Starka Flytningar och livmoderhalssekret

För mycket flytningar som inte är transparenta kan utgöra en plats där virus, bakterier och jäst trivs. Med anpassad ångingsplan kan man bli av med dessa flytningar.

 • Avslappning och djup sömn

Eftersom du blir så avslappnad när du ångar så hjälper det en att sova eftersom störd nattsömn kan vara en riktig livsknäckande upplevelse kan en Snippsauna hjälpa.

 • Fantom pms

En del kvinnor kan fortfarande uppleva kramper, svullna bröst, uppblåsbarhet och annan pms trots att deras blod slutat komma. Att ånga gör att dessa symtom minskar och till slut försvinner.

 • Cystor

Det kan hjälpa till att lösa upp cystor. Ofta tar man bort både livmoder och äggstockar när man upptäcker cystor i klimakteriet. De kvinnor som har ångat har när de sedan varit på efterkontroll och sett med ultraljud hur cystorna försvunnit och på så sätt kunnat undvika operation.

 • Myom

På samma sätt som de kan hjälpa mot cystor så kan de hjälpa mot myom. De kvinnor som har ångat har när de sedan varit på efterkontroll och sett med ultraljud hur myom försvunnit och på så sätt kunnat undvika operation.

 • Libido

Att ånga ökar sexlusten och ger en ökad känsla under sex. Ångning ökar blodflödet på grund utav hettan och cirkulationen.

 • Måncykel

Även om man slutat blöda så kan man genom ångningen fortsätta ha kvar sin cykel och det cykliska tänkandet. Antingen genom att ånga en gång i veckan, eller en gång vid valfri måne.

Jannica Honey Photograpy – When the Blackbird Sing

Källa:

www.steamychick.com – De har gjort 736 studier på kvinnor om hur ångningen påverkad dem. 2781 studier på hur menscykeln påverkas av ångningen. Samt så har det den enda databasen på insamlad research av ångning. För den nyfikna så har jag även länkar till de få kliniska studier som gjorts på ångning samt länkar till de sjukhus som jobbar med ångning som komplement till gynekologiavdelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s